Mrkvová torta


Ak sa povie jeseň, tak si v momente vybavím mrkvovú tortu, a preto je dnešný recept ideálnou rozlúčkou s týmto ročným obdobím. Možno varenú mrkvu z duše nenávidím, ale v mrkvovej torte logicky nesmie chýbať. Voňavá chuť škorice a prenikavého zázvoru urobí svoju prácu a nechá z mrkvy vyniknúť len tie správne tóny :).

Korpus:

  • 200 g hnedého cukru
  • 3 vajcia
  • 300 ml oleja
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky škorice
  • 2 lyžičky zázvoru
  • 0,5 lyžičky soli
  • 300 g mrkvy
  • 100 g vlašských orechov
Krém:
  • 250 g tvarohu
  • 250 mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
Cukor, vajíčka a olej dáme do misky a spoločne miešame. Prišľaháme múku so sódou a práškom do pečiva. Pridáme škoricu, zázvor a soľ. Môžme použiť aj vanilkovú esenciu. Nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy.

Tortu prerežeme na dve časti a naplníme jednoduchým krémom z tvarohu a šľahačky. Kúsok krému a orechov si necháme na ozdobu.

Komentáre

Obľúbené príspevky