Mrkvová torta
Ak sa povie jeseň, tak si v momente vybavím mrkvovú tortu, a preto je dnešný recept ideálnou rozlúčkou s týmto ročným obdobím. Možno varenú mrkvu z duše nenávidím, ale v mrkvovej torte logicky nesmie chýbať. Voňavá chuť škorice a prenikavého zázvoru urobí svoju prácu a nechá z mrkvy vyniknúť len tie správne tóny :).
Korpus:
- 200 g hnedého cukru
- 3 vajcia
- 300 ml oleja
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 2 lyžičky škorice
- 2 lyžičky zázvoru
- 0,5 lyžičky soli
- 300 g mrkvy
- 100 g vlašských orechov
Krém:
- 250 g tvarohu
- 250 mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
Cukor, vajíčka a olej dáme do misky a spoločne miešame. Prišľaháme múku so sódou a práškom do pečiva. Pridáme škoricu, zázvor a soľ. Môžme použiť aj vanilkovú esenciu. Nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy.
Tortu prerežeme na dve časti a naplníme jednoduchým krémom z tvarohu a šľahačky. Kúsok krému a orechov si necháme na ozdobu.
Komentáre
Zverejnenie komentára