Raw maková torta


Rada by som sa s vami podelila o recept na prvú raw tortu, ktorú som vyskúšala. Pripravíte ju za pár minút bez pečenia a osviežujúca chuť citrónovej šťavy a maku vám bude nenápadne pripomínať klasické makové rezy, avšak táto raw maková torta je plná zdraviu prospešných látok a zasýti vás omnoho viac, preto môže slúžiť ako výborná desiata alebo olovrant.

Korpus:

  • 1 šálka mletého maku
  • 1 šálka orechov
  • 0,5 šálky datlí
Náplň:
  • 1,5 šálky kešu orechov
  • 0,25 šálky kokosového oleja
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 kusy citrónov
Kešu orechy namočíme na pár hodín do vody, najlepšie cez noc. Datle namočíme na hodinu do vody. Rozmixujeme si samostatne orechy, potom pridáme mak a datle. Hmotu rozložíme vo forme a uložíme do chladu.
Kešu orechy rozmixujeme, pridáme olej, med a citrónovú šťavu a ešte raz premixujeme. Ak sa nám zdá hmota príliš hustá, pridáme niekoľko kvapiek vody. Na záver primiešame dve čajové lyžičky mletého maku. Hmotu rozotrieme na korpus a uložíme  na hodinu do mrazničky.

Komentáre

Obľúbené príspevky