Ríbezľový cheesecake


Ríbezľový cheesecake pripomínajúci ľahkú chuť blížiaceho sa leta. Pripravíte ho z domácich sušienok ako výborný osviežujúci dezert na akúkoľvek príležitosť.

Korpus:

  • 130 g BeBe keksov
  • 250 g maslových sušienok
  • 100 g masla
Krém:
  • 500 g mascarpone
  • 300 g tvarohu
  • 200 g bielej čokolády
Ríbezľové želé:
  • 500 g mrazených ríbezlí
  • 50 g cukru
  • 1 zlatý klas
Maslové sušienky:
  • 150 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 50 g cukru
  • 1 žĺtok
  • 100 g masla
Najprv si upečieme sušienky. Všetky uvedené ingrediencie spojíme a vytvoríme z nich hladké cesto. Z neho následne vytvarujeme približne tridsať sušienok, ktoré rovnomerne uložíme na plech a pečieme ich desať minút pri teplote 180°C.
Vychladené sušienky rozmixujeme spolu s BeBe sušienkami na prášok a zmiešame spolu so zmäknutým maslom. Vytvorenú hmotu rovnomerne rozprestrieme po okrúhlej forme na tortu.
V nádobe si zmiešame mascarpone a tvaroh a na záver pridáme roztopenú bielu čokoládu a poriadne premiešame. Krém navrstvíme na hmotu zo sušienok a necháme stuhnúť v chladničke.
Ríbezle varíme spolu s cukrom a za stáleho miešame pridáme aj Zlatý klas a necháme zovrieť. Ovocie necháme vychladnúť a následne ho ako poslednú vrstvu rozotrieme na cheesecake, ktorý môžeme ešte ozdobiť čerstvým ovocím.

Komentáre

Obľúbené príspevky