Ríbezľový cheesecake
Ríbezľový cheesecake pripomínajúci ľahkú chuť blížiaceho sa leta. Pripravíte ho z domácich sušienok ako výborný osviežujúci dezert na akúkoľvek príležitosť.
Korpus:
- 130 g BeBe keksov
- 250 g maslových sušienok
- 100 g masla
Krém:
- 500 g mascarpone
- 300 g tvarohu
- 200 g bielej čokolády
Ríbezľové želé:
- 500 g mrazených ríbezlí
- 50 g cukru
- 1 zlatý klas
Maslové sušienky:
- 150 g hladkej múky
- štipka soli
- 50 g cukru
- 1 žĺtok
- 100 g masla
Najprv si upečieme sušienky. Všetky uvedené ingrediencie spojíme a vytvoríme z nich hladké cesto. Z neho následne vytvarujeme približne tridsať sušienok, ktoré rovnomerne uložíme na plech a pečieme ich desať minút pri teplote 180°C.
Vychladené sušienky rozmixujeme spolu s BeBe sušienkami na prášok a zmiešame spolu so zmäknutým maslom. Vytvorenú hmotu rovnomerne rozprestrieme po okrúhlej forme na tortu.
V nádobe si zmiešame mascarpone a tvaroh a na záver pridáme roztopenú bielu čokoládu a poriadne premiešame. Krém navrstvíme na hmotu zo sušienok a necháme stuhnúť v chladničke.
Ríbezle varíme spolu s cukrom a za stáleho miešame pridáme aj Zlatý klas a necháme zovrieť. Ovocie necháme vychladnúť a následne ho ako poslednú vrstvu rozotrieme na cheesecake, ktorý môžeme ešte ozdobiť čerstvým ovocím.
Komentáre
Zverejnenie komentára