Red velvet


Červený zamat. Špecifický korpus, na ktorý originálny recept nepozná žiaden cukrár. Každý má vlastné, svojské prevedenie. Niekto preferuje reakciu sódy bikarbóny s octom na vytvorenie želaného červeného odtieňa a iný zase uprednostní klasické farbivo podobne, ako ja. Na blogu nájdete môj obľúbený recept na dokonalý zákusok v spojení s tvarohovým krémom ozdobený krásnymi kvetmi z maslového krému.
 
Ingrediencie:
  • 80 g hladkej múky
  • 80 g polohrubej múky
  • 130 g cukru
  • lyžica kakaa
  • 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • lyžička citrónovej šťavy
  • štipka soli 
  • 90 ml mlieka
  • 90 g jogurtu
  • 120 g oleja
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • červené potravinárske farbivo
V miske zmiešame všetky suché ingrediencie. Pridáme k nim mlieko, jogurt, olej, vajce, citrónovú šťavu, extrakt a farbivo. Korpus pečieme približne 20 minút pri teplote 180°C.

Z cesta pomocou ľubovoľného pohára vykrojíme kolieska, medzi ktoré nanesieme tvarohový krém, ktorý nájdete v recepte na mrkvovú tortu. Spojíme dve kolieska dokopy a ozdobíme napríklad pomocou kvetov.

Komentáre

Obľúbené príspevky