Red velvet
Ingrediencie:
- 80 g hladkej múky
- 80 g polohrubej múky
- 130 g cukru
- lyžica kakaa
- 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
- lyžička citrónovej šťavy
- štipka soli
- 90 ml mlieka
- 90 g jogurtu
- 120 g oleja
- 1 vajíčko
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- červené potravinárske farbivo
V miske zmiešame všetky suché ingrediencie. Pridáme k nim mlieko, jogurt, olej, vajce, citrónovú šťavu, extrakt a farbivo. Korpus pečieme približne 20 minút pri teplote 180°C.
Z cesta pomocou ľubovoľného pohára vykrojíme kolieska, medzi ktoré nanesieme tvarohový krém, ktorý nájdete v recepte na mrkvovú tortu. Spojíme dve kolieska dokopy a ozdobíme napríklad pomocou kvetov.
Komentáre
Zverejnenie komentára