Ježkovia


Ježkovia patria medzi najtypickejšie zákusky cukrárne, v ktorej počas leta brigádujem. Sú zákuskom všetkých detí, ktoré očaria lákavým rozprávkovým vzhľadom a poteší aj ich žalúdky. Môžte si ich doma pripraviť, ak sa vám pri pečení zvýši ľubovoľné cesto a neviete, ako ho rozumne využiť.

Hmota:

  • korpus zo štyroch vajec
  • 50 ml rumu alebo rumovej arómy
  • 3 lyžice kakaa
  • 4 lyžice jahodového džemu
Na ozdobu:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g kokosu
  • 50 ml šľahačky
Z korpusu, rumu, džemu, kakaa vytvoríme jednotnú hmotu. Ideálne je uvedené ingrediencie niekoľko minúť miešať v robote. Ručne by nám to zabralo veľmi veľa času.
Z hmoty vytvarujeme guličky, každá by ideálne mala mať okolo 60 gramov a z guličiek vyformujeme ježkov, ktorých následne "utopíme" v čokoláde a zadnú časť posypeme kokosom. Pomocou šľahačky ježkom vytvoríme oči a nos.

Komentáre

Obľúbené príspevky