Ježkovia
Ježkovia patria medzi najtypickejšie zákusky cukrárne, v ktorej počas leta brigádujem. Sú zákuskom všetkých detí, ktoré očaria lákavým rozprávkovým vzhľadom a poteší aj ich žalúdky. Môžte si ich doma pripraviť, ak sa vám pri pečení zvýši ľubovoľné cesto a neviete, ako ho rozumne využiť.
Hmota:
- korpus zo štyroch vajec
- 50 ml rumu alebo rumovej arómy
- 3 lyžice kakaa
- 4 lyžice jahodového džemu
Na ozdobu:
- 100 g čokolády na varenie
- 50 g kokosu
- 50 ml šľahačky
Z korpusu, rumu, džemu, kakaa vytvoríme jednotnú hmotu. Ideálne je uvedené ingrediencie niekoľko minúť miešať v robote. Ručne by nám to zabralo veľmi veľa času.
Z hmoty vytvarujeme guličky, každá by ideálne mala mať okolo 60 gramov a z guličiek vyformujeme ježkov, ktorých následne "utopíme" v čokoláde a zadnú časť posypeme kokosom. Pomocou šľahačky ježkom vytvoríme oči a nos.
Komentáre
Zverejnenie komentára