Netradičné punčové rezy
Len málokto by dokázal odolať klasickým punčovým rezom, ktoré patria medzi najobľúbenejšie zákusky. Ja som ich pripravila môjmu bratovi na narodeniny v netradičnej verzii. Jednotlivé korpusy sú zalievané punčom, ktorý si každoročne vychutnávate na vianočných trhoch. Torte dodal jedinečnú farbu a jemné tóny škorice vás určite príjemne prekvapia, pretože v klasických punčových rezoch ich určite nenájdete.
Korpus:
- 10 vajec
- 400 g cukru
- 200 ml mlieka (ja som použila bezlaktózové)
- 200 ml oleja
- 500 g polohrubej múky
- 2 balenia kypriaceho prášku
- štipka soli
- malinový džem
Punč:
- 400 ml červeného vína
- 180 g cukru
- 400 ml pomarančového džúsu
- 3 citróny
- 150 g malín
- 100 ml rumu
- citrónová kôra
- 4 celé škorice
Poleva:
- 200 g práškového cukru
- 3 lyžice vody
- červené alebo ružové potravinárske farbivo
Na ozdobu:
- čučoriedky
- granátové jablko
- pomaranč
- lístky mäty
Vajcia zmiešame s cukrom, pridáme olej a mlieko. Múku zmiešame s práškom do pečiva a so štipkou soli a opatrne primiešame do tekutej zmesi. Cesto rozdelíme do dvoch foriem a pečieme pri teplote 180°C.
Do hrnca nalejeme všetky ingrediencie na punč a necháme variť 30 minút.
Vychladené korpusy prerežeme na dve polovice. Prvý korpus potrieme džemom a položíme naň ďalší diel korpusu, na ktorý vylejeme polovicu punču a potrieme džemom. Opäť položíme korpus, zalejeme zvyšným punčom a potrieme džemom. Prikryjeme posledným korpusom a tortu na 12 hodín odložíme do chladu.
Práškový cukor zmiešame s vodou, ktorú prilievame, kým nebude mať poleva ideálnu konzistenciu. Potom ňou polejeme tortu a následne dozdobíme ovocím.
Komentáre
Zverejnenie komentára