Domáca granola


Ak máte alergiu alebo intoleranciu na mlieko, určite sa vám často stáva, že mlieko nájdete v zložení potravín, u ktorých by ste to určite neočakávali. Najlepším spôsobom, ako sa vyhnúť zbytočnej konzumácii mlieka je nahradiť bežné produkty vlastnými výrobkami. Výbornou alternatívou je napríklad domáca granola so sušenými banánmi, brusnicami a kešu orieškami. Navyše som použila kvalitné suroviny, a tak cukor nahradil zdravší med a klasický tuk, kokosový olej.

Ingrediencie:

  • 3 šálky ovsených vločiek
  • 0,5 šálky kešu orechov
  • 0,5 šálky kokosu
  • 0,5 šálky slnečnicových semienok
  • 0,5 šálky medu
  • 0,25 šálky kokosového oleja
  • 1 šálka brusníc
V mise zmiešajte ovsené vločky, orechy, slnečnicové semienka a kokos. V ďalšej miske zmiešajte med s kokosovým olejom. Následne všetko spojte tak, aby boli všetky suché ingrediencie namočené v mede a v kokosovom oleji. Zmes vysypte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 130°C približne 45 minút. Do upečenej granoly primiešame sušené brusnice.

Komentáre

Obľúbené príspevky