Malinové rezy


Veľmi sa teším, že nám na záhrade vyrástli maliny, z ktorých sa dá pripraviť nespočetné množstvo neodolateľných a sviežich dezertov, ako sú napríklad malinové rezy s ľahkým smotanovým krémom doplnený malinami.

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 90 g cukru
  • 100 g hladkej múky
Smotanový krém:
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g čerstvých malín
Malinový krém:
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 50 g malinového pyré
  • 1 vanilkový cukor
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a následne zmes spojíme s tuhým snehom. Za stáleho miešania pridávame múku. Cesto pečieme v rúre pri teplote 180 °C a po vychladnutí ho prerežeme na dva tenké pláty.
Následne zmiešame mascarpone s vyšľahanou smotanou a vanilkovým cukrom. Polovicu krému nanesieme na jeden plát a na krém poukladáme čerstvé maliny a tie zakryjeme zvyšným krémom. 
Na krém položíme druhý plát cesta. Pripravíme si druhý krém. Opäť si vyšľaháme šľahačku, ktorú následne spojíme s kyslou smotanou, malinovým pyré a vanilkovým cukrom. Hotový krém nanesieme na cesto. Rezy necháme stuhnúť v chladničke a na druhý deň ich rovnomerne nakrájame na malé kocky a ozdobíme šľahačkou, medovkou a malinami.

Komentáre

Obľúbené príspevky