Cukríková torta s ovocím


Mesiac plný narodenín pokračuje. Tentokrát som pripravila darček mojej kamarátke. Podobné torty ste mali určite možnosť vidieť na stránkach, ako je Pinterest a ja som ju musela vyskúšať tiež. Výsledok je naozaj krásny. Kombinácia jahodového krému s čerstvými čučoriedkami a malinovým želé je priam božská. Spolu s čokoládovými tyčinkami a cukríkmi vytvára dokonale sladký zážitok. Čo poviete? :)

Cesto vo forme s priemerom 17 cm:

  • 3 vajcia
  • vanilkový cukor
  • 80 g cukru
  • citrónová kôra
  • 100 g hladkej múky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 50 ml oleja
Krém:
  • 200 ml šľahačky
  • 1 jahodový puding
  • 400 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 200 g čučoriedok
Malinové želé:
  • 200 g malín
  • 4 lyžice práškového cukru
Na ozdobenie:
  • čokoládové tyčinky z bielej čokolády
  • 2 balenia gumených cukríkov
  • červená stuha dlhá 1 meter
Pripravíme si korpus. Ak chcete tortu normálnej veľkosti, použite dvojnásobné množstvo uvedených ingrediencií. Žĺtky s vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny, vo vedľajšej nádobe vymiešame bielky do snehu, pridáme k nim cukor. Žĺtky a sneh opatrne spojíme, pridáme olej, citrónovú kôru a múku s práškom do pečiva. Cesto pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

Ďalej pokračujeme krémom. Z uvedených ingrediencií si uvaríme puding a po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkou. Maliny varíme s cukrom, až kým nám zmes nezačne tuhnúť a necháme vychladnúť.

Môžme sa pustiť do plnenia torty. Korpus rozrežeme na tri časti. Jednu časť vložíme do formy a nanesieme naň polovicu malinového želé, polovicu krému a polovicu čučoriedok. Položíme naň druhy plát a postup zopakujeme. Všetko prikryjeme posledným plátom cesta a necháme stuhnúť v chladničke.

Na záver tortu ozdobíme trubičkami. Ja som použila dve balenia trubičiek. Tortu zviažeme so stuhou, aby nám tyčinky držali na mieste. Gumené cukríky vysypeme na vrch a torta je hotová.

Komentáre

Obľúbené príspevky