Tvarohová torta s lesným ovocím


Tvarohová torta s lesným ovocím a čokoládovým korpusom nám poskytuje celoročné osvieženie, pretože sa dá pripraviť v ktoromkoľvek ročnom období, keďže sa skladá z veľmi dostupných ingrediencií. Dá sa pripraviť aj v koláčovej forme, ale torta je predsa len torta :).

Cesto:

  • 200 g cukru
  • 100 ml vody
  • 4 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml šľahačky
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
Ovocné želé:
  • 1 zlatý klas
  • 750 g lesného ovocia
  • 200 g cukru
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej a vodu a dobre premiešame. Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva. Zľahka vmiešame sneh. Korpus pečieme približne 45 minút pri teplote 180°C.
Zo smotany na šľahanie si vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju zmiešame s mascarpone a tvarohom. Na osladenie pridáme vanilkový cukor.
Lesné ovocie varíme so zlatým klasom a s cukrom, kým nám zmes nezačne tuhnúť a necháme vychladnúť.

Na korpus nanesieme krém a opatrne naň navrstvíme vychladené lesné ovocie.

Komentáre

Obľúbené príspevky