Makové lievance


V testovaní receptov bez živočíšneho mlieka naďalej pokračujem a nedávno ma zaujal recept na makové lievance z mandľového mlieka , ktoré som doplnila jemne kyslou ríbezľovou omáčkou. Lievance sú vďaka vyšľahanému snehu príjemne vláčne a pomaly sa rozplývajú na jazyku.

Ingrediencie:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 šálka mandľového mlieka
  • 4 lyžice maku
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 vajcia
  • citrónová kôra
  • 30 g cukru
  • 200 g červených ríbezlí
  • 1 lyžica zlatého klasu
  • 2 lyžice medu
V miske si zmiešame múku, mak, sódu bikarbónu,cukor a citrónovú kôru. Bielka oddelíme od žĺtkov a z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Do suchých ingrediencií pridáme mlieko so žĺtkami a všetko spolu premiešame. Na záver opatrne primiešame sneh. Lievance pečieme na panvici na kokosovom oleji.
Červené ríbezle varíme spoločne s medom a zlatým klasom, až kým nám omáčka nezhustne.

Komentáre

Obľúbené príspevky