Nepečená jablková torta
Je síce pravda, že sa neustále snažíme objavovať nové moderné recepty, ale občas nie je zlé vrátiť sa na moment do detských čias a pripraviť si klasickú nepečenú jablkovú tortu, ktorou určite nič nepokazíte a svojou sviežou ovocnou chuťou poteší nejedného milovníka sladkého.
Ingrediencie:
- 2 balenia piškót
- 1 kg nastrúhaných jabĺk
- 2 balenia Zlatého klasu
- 50 g cukru
- 500 ml vody
- 1 lyžica kokosového oleja
- 100 g horkej čokolády
V hrnci zmiešame jablká, Zlatý klas, vodu a cukor a varíme. Následne do formy ukladáme piškóty do formy a vrstvíme na nich jablkovú zmes. Tortu necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Pripravíme si polevu z horkej čokolády, ku ktorej pridáme lyžicu kokosového oleja. Polevu vylejeme na polovicu torty, aby nám vznikol zaujímavý efekt a následne už len dozdobíme čerstvým ovocím.
Komentáre
Zverejnenie komentára