Jablkové košíčky
Chladné počasie naďalej pretrváva, jar sa síce blíži, ale naozaj pomaly, a preto máme nedostatok sezónneho ovocia. V pivnici sa však určite nájdu jablká od jesene, ktoré môžeme efektívne využiť a vykúzliť z nich niečo zaujímavé. Klasická kombinácia jabĺk so škoricou v chrumkavých košíčkoch a s jemným zlatistým snehom je očarujúco sladká. Príprava dezertu vám zaberie minimum času a s výsledkom budete určite spokojní.
Cesto:
- 150 g hladkej múky
- štipka soli
- 75 g masla
- 1 žĺtok
- 75 g cukru
Plnka:
- 400 g jabĺk
- škorica
Sneh:
- 50 g práškového cukru
- 2 bielky
Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto a necháme ho na pár minút v chladničke. Formičky si vymastíme a naplníme zo spodu a po okrajoch cestom. Pečieme 20 minút a necháme vychladnúť. Jablká si očistíme, nakrájame na malé kocky a posypeme škoricou. Naplníme nimi košíčky.
Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme cukor a šľaháme ďalej. Na ovocie navrstvíme sneh a pečieme ďalej, kým nie je sneh krásne zlatistý.
Komentáre
Zverejnenie komentára