Jablkové košíčky


Chladné počasie naďalej pretrváva, jar sa síce blíži, ale naozaj pomaly, a preto máme nedostatok sezónneho ovocia. V pivnici sa však určite nájdu jablká od jesene, ktoré môžeme efektívne využiť a vykúzliť z nich niečo zaujímavé. Klasická kombinácia jabĺk so škoricou v chrumkavých košíčkoch a s jemným zlatistým snehom je očarujúco sladká. Príprava dezertu vám zaberie minimum času a s výsledkom budete určite spokojní.

Cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 75 g masla
  • 1 žĺtok
  • 75 g cukru
Plnka:
  • 400 g jabĺk
  • škorica
Sneh:
  • 50 g práškového cukru
  • 2 bielky
Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto a necháme ho na pár minút v chladničke. Formičky si vymastíme a naplníme zo spodu a po okrajoch cestom. Pečieme 20 minút a necháme vychladnúť. Jablká si očistíme, nakrájame na malé kocky a posypeme škoricou. Naplníme nimi košíčky. 
Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme cukor a šľaháme ďalej. Na ovocie navrstvíme sneh a pečieme ďalej, kým nie je sneh krásne zlatistý.

Komentáre

Obľúbené príspevky