Jahodové cupcakes s vločkami
Jahodové cupcakes sú ďalším dôkazom, že je možné piecť zdravo a zároveň chutne. Len málokto by bol schopný odolať odľahčenej verzii klasických cupcakes, ktoré som doplnila o ovsané vločky a jahodový tvaroh, ktorý sa dá nahradiť aj posýpkou z vločiek, trstinového cukru a masla.
Cesto:
- 150 g ovsených vločiek
- 3 vajcia
- 50 g hnedého cukru
- 150 g bieleho jogurtu
- šťava z polovice citrónu
- citrónová kôra
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 hrsť nasekaných vlašských orechov
- štipka soli
Krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g jahodového tvarohu
- 200 ml šľahačky
Ovsené vločky rozomelieme na jemný prášok. Žĺtky s trstinovým cukrom vymiešame. Pridáme jogurt, šťavu a kôru z citrónu. Postupne primiešame múku z vločiek a prášok do pečiva. Nakoniec vmiešame aj orechy. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne varechou vmiešame do cesta. Pečieme približne 30 minút.
Vyšľaháme si šľahačku a do nej opatrne primiešame tvaroh a mascarpone.
Komentáre
Zverejnenie komentára