Jahodové cupcakes s vločkami


Jahodové cupcakes sú ďalším dôkazom, že je možné piecť zdravo a zároveň chutne. Len málokto by bol schopný odolať odľahčenej verzii klasických cupcakes, ktoré som doplnila o ovsané vločky a jahodový tvaroh, ktorý sa dá nahradiť aj posýpkou z vločiek, trstinového cukru a masla.

Cesto:

  • 150 g ovsených vločiek
  • 3 vajcia
  • 50 g hnedého cukru
  • 150 g bieleho jogurtu
  • šťava z polovice citrónu
  • citrónová kôra
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 hrsť nasekaných vlašských orechov
  • štipka soli
Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g jahodového tvarohu
  • 200 ml šľahačky
Ovsené vločky rozomelieme na jemný prášok. Žĺtky s trstinovým cukrom vymiešame. Pridáme jogurt, šťavu a kôru z citrónu. Postupne primiešame múku z vločiek a prášok do pečiva. Nakoniec vmiešame aj orechy. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne varechou vmiešame do cesta. Pečieme približne 30 minút.

Vyšľaháme si šľahačku a do nej opatrne primiešame tvaroh a mascarpone.

Komentáre

Obľúbené príspevky