Valentínske lievance


Pôvodne som plánovala upiecť malú tortu, ale pre nedostatok času som vyskúšala o niečo jednoduchší valentínsky recept na lievance s citrónovou kôrou a horúcimi malinami. Lievance sú krásne vláčne a nadýchané, majú jemnú chuť, ktorú maliny dokonale dopĺňajú. Lepší recept na lievance som zatiaľ nemala, a preto ho určite vyskúšajte a urobte nimi radosť pre vás dôležitému človeku nie len na Valentína, ale aj vo všedný deň :).

Lievance:

  • 1 vajce
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 lyžica cukru
  • citrónová kôra
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 0,5 čajovej lyžičky sódy bikrabóny
  • štipka soli
  • 1 šálka acidofilného mlieka
  • kokosový olej
Horúce maliny:
  • 200 g malín
  • 2 lyžice medu
Všetky ingrediencie na lievance zmiešame a pečieme ich na panvici na kokosovom oleji. Na jeden kus som použila približne 1,5 lyžice cesta. Cesto nám vďaka prášku do pečiva a sóde bikarbóne krásne vyrastie.
Maliny varíme, až kým sa nám malinová šťava nezačne vyparovať, pridáme med a varíme, kým nám omáčka nezhustne.
Lievance som ozdobila pomocou srdiečok z horkej čokolády a sušených ruží.

Komentáre

Obľúbené príspevky